Skip to main content

Betekenis aantal Kilometervrij huren (KM-Vrij huren)

Wat betekend Kilometervrij huren, vaak ook in het kort geschreven als (KM-vrij) huren?

Kilometervrij huren; Je komt het vaak tegen bij het huren van een auto, personenbus of een busje: termen als 100 Km-vrij, 500 KM-vrij of zelfs geheel KM-vrij huren.

Kilometervrij (KM-vrij) huren staat voor de aantal vrij te rijden kilometers per dag zonder dat hier extra toeslag voor gerekend wordt. De aantal vrije KM’s staan niet voor dat een auto, busje of een personenbus te huren is incl de brandstof. De gebruik van brandstof is altijd dan ook voor rekening van de gebruiker.
Dus huur je bijvoorbeeld een busje bij MeCar Autoverhuur Den Haag en je neemt als optie 500 KM-vrij per dag dan betekend dit: dat je een busje huurt met volle tank en hiermee 500 KM per dag vrij kan rijden zonder dat er extra toeslag per KM voor gerekend wordt.
Blijf je binnen de 500 Kilometer dan lever je de huur busje weer in bij MeCar met volle tank diesel of benzine en betaal je geen extra toeslag.

Waarom een busje, auto of een personenbus huren met 100 KM-vrij per dag goedkoper is dan één met onbeperkte Kilometers?

Zoals ook een gewone auto, slijten huurauto’s van Autoverhuur MeCar bij intensief gebruik extra snel, denk zo aan de banden, motor, remmen en alle draaiende onderdelen. Om de kwaliteit van onze huurauto’s te kunnen garanderen onderhouden wij deze om de 15.000 KM en krijgen deze om de 5000 KM een grondige inspectie. Het is dan ook logisch dat bijvoorbeeld een Personenbus huren geheel KM-vrij iets duurder is dan bijvoorbeeld met beperkte KM’s zoals 100 KM-vrij per dag.

MeCar Autoverhuur KM tarieven
indien anders overeengekomen is rekent MeCar Autoverhuur voor elk extra geren Kilometer € 0,21 per KM.
Ga je veel kilometers rijden met je huurauto en wil je niet voor een verrassing gekomen staan bij het inleveren van je huurauto? Dan kan je bij MeCar Autoverhuur kiezen voor geheel KM-vrije tarieven

Bij MeCar Autoverhuur Den Haag, Rotterdam, Amsterdam enz. heb je de keuze om zelf te bepalen hoeveel KM-vrij je huurt.
KM-vrij een personenbus huren? Lees meer